KALKNAGELS

Kalknagels laserbehandeling

De termen “kalknagels” en “schimmelnagels” worden in de volksmond door elkaar gebruikt.
Vaak gaat het toch echt om schimmelnagels. Dit zijn witte, verdikte en vaak ook vervormde nagels. Het gaat meestal om de teennagels, maar ook de nagels van de handen kunnen aangedaan zijn. Deze nagels zijn lastig te behandelen omdat de schimmel zich hardnekkig vastbijt in de nagelplaat. Anti-schimmelcrèmes en druppels zijn vaak niet toereikend en daarnaast heeft een intensieve medicatiekuur een hoop gevaarlijke bijwerkingen. Schimmelnagels kunnen tegenwoordig goed door middel van lasermethoden behandeld worden.

Hoe werkt een kalknagel laserbehandeling?

De elos maakt gebruik van laser en/of licht gecombineerd met radiofrequentie. Deze energie zet zich om in warmte in de nagelplaat. Hier wordt de schimmel gedood. Langzaam zal de aangedane nagel uitgroeien en groeit er een mooie gladde nagel voor terug. Dit proces kan wel enkele maanden duren.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig om kalknagels te verwijderen?

Er zijn minimaal drie behandelingen nodig. Als de schimmel hardnekkig vastzit en/of alle nagels (in ernstige mate) aangedaan zijn, is het mogelijk dat er meer behandelingen nodig zijn. Omdat het zeker een paar maanden duurt voordat er een gezonde nagel terug groeit, is de afspraak voor de nacontrole na ongeveer een half jaar.

Wie voert de laserbehandeling uit?

De laserbehandelingen worden uitgevoerd door een huidtherapeut van Cosmetique Totale, gespecialiseerd in Elos laser-behandelingen. In sommige gevallen is een extra bezoek aan de huisarts nodig. De huidtherapeut adviseert u tijdens het gratis en vrijblijvende intakegesprek uitgebreid over de mogelijkheden.

(Beroep huidtherapeut is geregistreerd volgens wet BIG, artikel 34)

Gelukkig hoef je niet ver te reizen, want de huidtherapeut van Cosmetique Totale komt in ons instituut. Bel naar Cosmetique Totale om een vrijblijvende afspraak te maken 085 – 9022080

kalknagels-laseren
× Hoe kunnen wij u helpen?